www.fs-rs.si / Aktualno / Aktualno / Mesečna informacija, maj 2024
Objavljeno: 7. 5. 2024

Mesečna informacija, maj 2024

Državni proračun je imel po predhodnih podatkih v prvih štirih mesecih leta brez upoštevanja neposrednega učinka interventnih ukrepov presežek v višini 162 mio EUR, ki je bil manjši kot v enakem obdobju lani (292 mio EUR).

Rast »očiščenih« prihodkov (brez interventnih ukrepov) je bila v povprečju prvih štirih mesecev letos (5,3 %) nekoliko višja kot v enakem obdobju lani (3,7 %). Rast »očiščenih« odhodkov (8,8 %) se je v prvih štirih mesecih letos več kot podvojila v primerjavi z enakim obdobjem lani (4,3 %).

Skupni obseg različnih interventnih ukrepov je bil v prvih štirih mesecih leta (191 mio EUR) za polovico manjši kot v enakem obdobju lanskega leta (384 mio EUR).

© Fiskalni svet 2017 - 2024

Ta spletna stran uporablja piškotke. - Več o piškotkih

Ime Namen Veljavnost
pll_language Piškotek si zapomni uporabnikovo izbiro jezika spletnega mesta. 1 leto
TS(...) Spletni strežnik, kjer gostuje spletno mesto Fiskalnega sveta (t. j. strežnik Ministrstva za javno upravo), za svojo polno funkcionalnost uporabnikom nastavlja sejni piškotek, katerega ime se prične s TS in nadaljuje s poljubno šestnajstiško vrednostjo [0-f], npr. ‘TS015ff37’), in je nujno potreben za zagotavljanje ustrezne ravni storitve. čas seje